Att ta med hunden till Norge.

 OBS! Vi får INTE längre stämpla och intyga avmaskningen i passet. Du måste åka till veterinären.

Norge har ändrat reglerna om behandling mot rävens dvärgbandmask samt för införsel av hundar, katter och iller från Sverige och från tredje land. De nya reglerna träder i kraft den 1 maj 2013.

Reglerna i korthet:
•Hundar som införs till Norge från andra länder, förutom Finland, Storbritannien, Irland eller Malta ska behandlas mot dvärgbandmask 24 – 120 timmar före inresa. Hunden ska behandlas med godkänd preparat och avmaskningen ska utföras av veterinär och dokumenteras i hundens pass eller hälsocertifikat.
•Som alternativ till behandlingen 24 – 120 timmar före inresa kan hundar genomgå ett behandlingsupplägg som innebär att de behandlas minst två gånger med max 28 dagars intervall före första inresan till Norge. Därefter behandlas de minst var 28:e dag. Detta alternativ är av hänsyn till dem som reser ofta.
•Hundar från Sverige ska vara ID-märkta, behandlade mot dvärgbandmask och hundens pass ska följa med på resan. Behandlingen mot dvärgbandmask kan inte längre skötas och dokumenteras av hundägaren, utan ska utföras av veterinär.
•Kravet om dvärgbandmaskbehandling för katter upphävs. Det finns inte heller krav på pass och ID-märkning av katter som införs från Sverige.

 

Kommentarer

29.01.2018 17:36

Lina Lilja

Nu när ni inte får stämpla och intyga vaccination mot dvärgbandmask. Har ni då tips på närmaste veterinär?

30.01.2018 09:06

jenny

Hej
Närmaste veterinär finns i malung och Mora. I malung är det dock bara öppet vissa dagar i veckan. Annars om man kan avmaska innan man åker hit så är det nog smidigast. // Jenny